Mennyi is az annyi, avagy a Kindle számolni is tud!

Túl nagy meglepetést aligha okoz a Kindle-barátoknak, ha eláruljuk, hogy kedvencünk “természetesen” számolni is tud. “Tessék?” Igen, jól hallották, SZÁMOLNI! Igaz, a számokat és a számolást elősegítő dolgokat gondosan elrejtették, akik a programot írták, dehát többet ésszel, mint Kindle nélkül! Szóval kezdjük azzal, hogy a számokat az ALT+a felső sor billentyűi segítségével tudjuk előcsalogatni. ALT+Q = 1, ALT+W = 2, ALT+E = 3, ALT+R = 4, ALT+T = 5, ALT+Y = 6, ALT+U = 7, ALT +I = 8, ALT+O = 9, ALT+P =0. Ha tehát a nyitőképernyőn kiválasztjuk (lenyomjuk) valamelyik számot, a képernyő alján megjelenő keresési ablakban a beírt szám megjelenik. Ezután a műveleti jeleket a SYM billentyűvel előhozható karaktertáblában találjuk. Az osztás a /-jellel, a szorzás a *-al hajtható végre. A tényezők beírása után írjunk egy = jelet, majd nyomjuk le az Enter billentyűt. NEM a középső kurzormozgatót, hanem a Del alatti gombot.) A Kindle az eredményeket a képernyő felső sorában jeleníti meg. És még messze nem merült ki a tudása! Ugyanis az alapműveleteknél többet is tud kedvencünk. Négyzetre emelés, gyökvonás, zárójelezés – ezekre akár még legyinthetünk is, ám ha azt mondom szinusz! Vagy logaritmus! Azt hiszem, sokan itt dobhatják be a törölközőt…! 🙂 Tegyünk egy próbát! Írjuk be: log(1000)*4= Kindlénk rövid gondolkodás után (szintén felül) rávágja, hogy az 12! Ügyes!

A számolás eredménye a felső sorban jelenik meg.

Ismer függvényeket is? Persze:-) sin(), cos(), tan(), atan(), log(), ln(), hatványozás (^) és gyökvonás – sqrt(). Ezekkel már elég hatékony fegyverek hozzáértő kézben:-)). Az már csak hab a tortán, hogy a pi-t és a természetes alapú logaritmus alapszámát, az e-t is ismeri. Végül pedig azt is eláruljuk, hogy képes változókat is használni. Például írjuk be a következőket: t=4 r=2 t*r=8! (Ne feledjük, hogy az egyes sorokat tehát az Enter-rel zárjuk!) Ha valaki ezután is elégedetlenkedne, akkor indítsuk el a Kindle böngészőjét (nyilván Wifi-kapcsolattal, vagy 3G-vel), és lépjünk be a http://www.calculator.org/jcalc98.aspx weboldalra! Még az előbbiekben bemutatottnál is kicsit többet kapunk!

Egyszeű kis számológép az internetről

Próbálkozhatunk a http://www.unitsconverter.net/calculator/ oldalon is!

És egy minden igényt kielégítő...

És ugyanez a Kindle képernyőjén. Azt hiszem, ez már a Kánaán egy matematika iránt fogékony Kindle-barátnak! (Folyt. köv.)

Kategória: Bővítmények | A közvetlen link.

Szólj hozzá!