Rólunk

Ez a blog a Kindle3 könyvolvasó “barátai” számára jött létre. Mivel azóta megjelent a K4, így annak tulajdonosai is a barátaink:-) (Sőt, a Paperwhite (és a Fire tulajok is – csak ők távolabbiak:-)) olvasói is. Az oldal szerkesztői szabadidejükben végzik ezt a tevékenységet! Szívesen fogadunk bármilyen felajánlást, ami közös ügyünket előre viheti, így keresünk többek közt “grafikust”, szövegszerkesztőket, programozót, “marketingest” és olyan embert is, aki a szkennelésben tudna segíteni/közreműködni! Az idézőjel azt akarja jelezni, hogy ezek mind közösségi munkák, nem fizetős állások… De hogy mivé fejlődik a dolog, azt ugyebár sosem tudhatjuk előre. Aki kedvet érez ahhoz, hogy résztvegyen a projektünkben, írjon bátran!

és akik csinálják a könyveket és a Kindle-varázst:

a “CS A P A T”

Suppliers jerseys wholesale Wholesale Jerseys Manufacturers Wholesale Jerseys Suppliers China Cheap NFL Jersey Wholesale Authentic Replica Jersey Replica Jersey From China Cheap NFL Jersey Replica Authentic Wholesale Football Jerseys Football Jerseys Online China Cheap NFL Jerseys Replica Personalized NFL Jerseys NFL Jerseys Cheap China Personalized NFL Jerseys Replica Wholesale NFL Jerseys

cheap nfl jerseyscheapnfljerseysfreeshipping

Farkas Márti Végzős hallgató vagyok az ELTE informatikus könyvtáros szakán, ahova az informatika iránti érdeklődésem, valamint az olvasáshoz fűződő szeretetem vezetett. Ahogyan ehhez a tevékenységhez is, az e-book készítéshez. Habár e-olvasóval még nem rendelkezem, szívesen állok a Kindle-varázs szolgálatára 🙂
Kalmár Csilla Harmadéves informatikus könyvtáros hallgató vagyok az ELTE-n. A legnagyobb hobbim az olvasás, szabadidőmben mindig könyvvel a kezemben lehet megtalálni. Ezen kívül szeretem kipróbálni az újdonságokat, ezért is kezdtem el e-könyvekkel foglalkozni.
Kovács Györgyi Magyar és informatikus könyvtáros szakos hallgató vagyok az ELTE-n. Főként a 19. századi irodalom érdekel, és korrektúrázásban is részt veszek.
Schiff Bea Olasz szakos hallgató.

A csapat szakmai irányítója: Fehér Péter PhD as Kindlevarázs.

Rólunk bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. danieltakacs szerint:

  szia, a klog.hu blogközpont tulajdonosa vagyok, amely könyvtár-közeli blogokat szed össze. nincs kedved átjönni? ugyanilyen wordpress környezet, állandó fejlesztés stb. részletekért dobj egy mélt! (ja, nem kerül semmibe, természetesen).dani

 2. privateer2 szerint:

  Sziasztok!

  Történt minap egy baleset a Kindle 3-asommal. Kádban olvastam (miért ki nem olvasgat még a jó meleg vízben ázva?). Egyszer csak arra ébredtem hogy kiesik a kezemből az olvasó, és csobban a vízben. Azonnal le is kapcsolt az olvasó felülete.

  Szétszedtem elemeire (garancia nem érdekel). Majd szárítgatás után lássatok csodát feléledt a drágaságom. Szeretnék fotókat beküldeni a szétszedett olvasóról. Hova küldhetem?

  Üdv, Privateer

 3. chino1988 szerint:

  Sziasztok!
  Engem az érdekelne, hogy volt e már megfigyelésetek arra vonatkozóan, hogy jó e ha teljesen kikapcsoljuk a Kindle-t, vagy néha érdemes csak? Jobban bírja az akksi? (bár elvileg semmi köze nem kellene, hogy legyen hozzá, mivel nem szív energiát)
  De akkor mégis mi értleme van teljesen kikapcsolni?

 4. barnapontlaci szerint:

  Üdv, csak néhány napos Kindle-tulaj vagyok, amit leginkább nem értek egyelőre, miért nem sikerül átneveznem a dokuments mappa filéit, hiába teszem meg a számgépen, a Kindle-ben változatlanok. Köszi a segítség.

 5. kindlevarazs szerint:

  A kérdés nem tartozik ehhez a témához:-(
  Az archívumban érdemes rákeresni a Gyűjtemények a Kindle-n című írásra, ott részletesen lehet tájékozódni. Röviden csak annyit, hogy a PC-kről ismert mappák a Kindle-n nem játszanak szerepet, helyettük címkézés van. Kérem, olvassa el az említett posztot.

 6. barnapontlaci szerint:

  Végigolvasva az itteni néhány hozzászólást, van itt fürdőkádba esett és alvó Kindle is. Hogy miért lóg ki ebből a sorból az enyém, az legalább akkora rejtély marad, mint az, hogy miért lehet hozzáférni számítógépen a Kindle-mappákhoz, ha mégse. De azért köszi a válasz…

  • kindlevarazs szerint:

   Szia!
   Maradjunk annyiban, hogy egyik sem való az About-hoz:-)
   A másik kérdésben viszont azt nem értem, mi a rejtély. Leírtam egy külön posztban, mi a helyzet, de a kedvedért még egyszer: a Kindle-t a PC-hez csatlakoztatva kvázi pendrive-ként látod. Ha azonban felmásolsz rá cuccokat (könyveket, zenéket, stb.), azokból csak azt jeleníti meg, amilyen formátumot ismer, és akkor, ha a megfelelő mappába teszed. Az, hogy Te milyen mappa szerkezetet hozol létre rajta az alapértelmezett mappáin kívül, lényegileg hidegen hagyja. Amikor a könyveket gyűjteményekbe sorolod (Collections), akkor nem mappákba rakja, hanem csupán címkét rendel hozzá. Ennek következménye például, ha letörölsz egy Collections-t, attól a könyv nem törlődik például, Szintén ilyen, hogy Gyűjteményen belül nincs al-gyűjtemény, stb. Elég egyszerű megérteni, ha elfelejted a mappa dolgot…

 7. Balázs Cziráki szerint:

  Hello,

  (tudom hogy nem erre való az about page-ed, de van más kontaktod? nincs, akkormeg? 🙂 )

  Láttam MobileRead.com-on, hogy kipróbáltad a KindleNote nevű alkalmazást. Most akarok Kindle-t venni, és nem sokat ugyan, de napi szinten jegyzetelnék rajta, 3-5 szavas kis szösszeneteket, “tedd ezt, x hívott hivd vissza” szinten. A lényeg, hogy ezek egy txt fájlba legyenek felírva, soronként egyszerűen.

  A youtube videók alapján nem tudtam eldönteni, hogy a beépített, könyvolvasás közben elérhető jegyzetelés erre mennyire megoldás, mennyire nehézkes és lassú esetleg az írás így, tudnál saját tapasztalatot mondani? Tényleg csak az a cél, hogyha kezembe nyomnak egy névjegyet, akkor fel tudjam írni a nevet-telefonszámot, vagy eszembe jut hogy valamit venni kell, fel tudjam írni. Telefonból macerás kinyerni az ilyent, és szeretnék váltani ebook-ra, más ezer okból.

  Előre is kösz a válaszért,
  Cziráki Balázs
  czirakib (ismerjelecske) és gmail

  • kindlevarazs szerint:

   Kedves Balázs!

   Van más kontaktom, és kérdezhettél volna a Jegyzetelés Kindle-n poszt után is:-(
   A lényeg: ha címeket, telefonszámokat akarsz felírni, van rá külön app. De a KindleNote is használható szerintem. Sőt, van belőle ingyenes is:-) Tehát erre (is) megfelel a Kindle 3. Ha jössz a szülinapi bulira, szívesen megmutatom.
   Szia!
   Kindlevarázs (es gmail:-)

 8. Visszajelzés: Amazon Kindle könyvek magyarul - gyűjtemény

 9. Ferenc Nagy szerint:

  Kedves Kindle-varázs csapat!

  Van olyan e-mail cím, amin felvehetném veletek a kapcsolatot?
  Az előző hozzászólás utolsó sorát nem teljesen értem, arra akartatok utalni, hogy
  kindlevarazs (kukac) gmail (pont) com?

  Üdv!

 10. Visszajelzés: Újabb e-könyves rendezvény – MetOff-on jártunk | Kindle-varázs

 11. Ádám Erős szerint:

  Sziasztok!
  Olyan kérdésem lenne hogy van egy special offeres kindle 4 em és hogy lehetséges lenne rá olyan firmware t tenni ami reklámmentes?
  Köszi a választ!

 12. Dóra Novák szerint:

  sziasztok
  Van egy Kindle 3 Keyboardom és egy ideje ha felemelem vagy elforgatom vagy ilyen mozdulatot teszek; akkor hallok benne valami halk zörgést, mintha valami pöcök vagy valami letört volna és az ott mozogna. Kicsit kétségbeestem hogy ettől lehet -e valami baja.
  És ma bekapcsoltam erre elkezdett tölteni, betöltött és működött tovább. Van ötletetek hogy mi volt ez?

Szólj hozzá!