Cikkek webről – Kindle3-ra

A napi robot közepette megesik, hogy egy-egy érdekes cikk kerül elénk, amire éppen akkor nem tudunk időt szánni. Ennek következtében aztán sajnos feledésbe is merülhet a dolog, pedig az is lehet, hogy érdekes/fontos lett volna. Lássuk csak, mit tehetnénk!

A címben szereplő feladat megoldására számos megoldás létezett eddig is, most a legújabbat vesszük szemügyre, ami Sergey Pozhilov szabadúszó programozó és webfejlesztő nevéhez fűződik. Ő hozta létre a SENDtoREADER.com weboldalt, ami a nevéhez méltóan azt a szolgáltatást végzi, hogy a kiválasztott webes cikkeket (weboldalakat) a Kindle-nkre továbbítja.
Az oldal használatához regisztrálnunk kell, és aztán a nevünkkel és jelszavunkkal beléphetünk.
A következő lépés az, hogy az Amazon Kindle oldalán be lépve engedélyeznünk kell az olvasón, hogy a SENDtoREADER közvetlenül az olvasónkra küldhesse az általunk kiválasztott cikkeket.
Tehát:
1. Lépjünk be az Amazon.com-on a Manage Your Kindle menübe.
2. Az engedélyezett e-mail címek közé (Your Kindle approved e-mail list) vegyük fel a kindle@sendtoreader.com címet.
3. A SENDtoREADER oldalon belépés után állítsuk be a kindle-s e-mail címünket.

A szolgáltatás beállításai


A konfigurálás után az “üzembehelyezés” következhet, ami elég egyszerűnek bizonyul. A SENDtoREADER bookmarklet-et csupán a böngészőnk eszközsávjára kell húzni, ahogy a következő ábrán láthatjuk.

A bookmarklet elhelyzése az eszközsávon.

. Készen is vagyunk!

Tegyünk rögtön egy próbát, hogy lássuk, mit várhatunk az eredménytől, milyen szinten sikerül a konvertálás. (Telepítés után rögtön kapunk egy dokumentumot a Kindle-re, ami a szolgáltatást mutatja be, de az ugye nem teljesen mérvadó, hiszen nem egy nagyon bonyolult dokumentum.)

A Kindle-re küldött cikkek a tartalomjegyzékben.


Lássunk akkor egy képet egy “normál”, illusztrációkat is tartalmazó webes cikkről.
Viktor Korcsnoj 80 éves! (Forrás: chessbase.com)

Viktor Korcsnoj 80 éves! (Forrás: chessbase.com)

A cikk jól olvasható, az illusztráció szintén elfogadható minőségben látszik, és ha a teljes cikket nézzük vegig, az összes képet szépen áthozza.
Összegezve: a szolgáltatás beépül a böngészőnkbe, is nagyon egyszerűen küldhetünk vele érdekes tartalmakat a webről az olvasónkra. Ha valamit később véletlenül törölnénk, lehetőséget biztosít az újraküldésre is!
Az alábbi kép pedig igazolja, az ékezetes betűkkel sincs gondja.

Az "igazi" ifjú Einstein - ékezetek rendben!


Köszönjük a szerzőnek!
Ui: Jelenleg a Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari és az Opera böngészőkkel működik, Explorer verzió hamarosan elkészül.

Kategória: Bővítmények, Kezelés | A közvetlen link.

Cikkek webről – Kindle3-ra bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. DragonWeb szerint:

  Köszi, ez nagyon jó, eddig a Chrome-ra használható Klip.me-t használtam, aminek előnye, hogy iReader-szerű felületen szerkeszthetővé válik a szöveg, mielőtt elküldené az ember a Kindle-re, viszont nem küldi át a képeket. Ez a fenti, SENDtoREADER viszont küldi (bár itt meg a szöveg nem szerkeszthető, és néha hibát dob, minden magyarázat nélkül), úgyhogy mindenképpen megér egy próbát 🙂

 2. erwinke szerint:

  Van ennek valami költsége?
  Vagy csak wifin keresztül tölthető le az elküldött cikk?

  • kindlevarazs szerint:

   Költsége lenne, ha 3G-n kérnéd, (illetve mailben is kapod:-).
   De a kipróbálás módja: az -mail címnél a free.kindle.com-ot adtam meg, így az ugye nem jön 3G-n. Viszont próbáld a kindle.com-ot, és rögtön rá fogsz döbbenni:-))

   A lényeg: a 3G csak netezésre ingyenes, vagy ha az Amazonról veszel könyvet. Az “ingyen könyvek” onnan is 2,30$-ba kerülnek:-((

 3. acecombine szerint:

  elnézést a féloffért, de van itt valakinek 3G-s Kindle-je? legyen szíves írja már le, hogy tényleg korlátozott-e a 3G Magyarországon, vagy be lehet rajta tölteni mondjuk az index vagy origó szöveges oldalait is.
  Csak az amazon és a wikipédia oldalaiért nem vennék 3G-s változatot, viszont ha online hírolvasóként is lehet használni 3G-vel Magyarországon, akkor mindenképpen. 🙂
  Válaszokat előre is köszi!

 4. acecombine szerint:

  a romaing tényleg nagyon hasznos, főleg amíg a mobilnet roaming horror áron van, csak gondoltam utánajárok, hogy itthon mi a helyzet. A mobilomon van mobilnet, de ha veszek egy ilyen olvasót, akkor már nem a 3″-os kijelzőn szkrollozgatnám a szöveget. 🙂 Akkor ezek szerint mennek a lapok wifi nélkül 3G-n. Irány a store! 😀
  jaigen, azt még szerettem volna kérdezni, hogy elképzelhető, hogy az international változat nem rendelhető fehérben? mert azon az oldalon nincs színválasztó.

 5. Gyula Mészáros szerint:

  Köszi, kipróbálom. Időnként csak azért nem olvasok el egy cikket, mert éppen nincs időm, aztán meg elfelejtem. Így esténként bepótolhatom.

 6. Visszajelzés: Szerkessz magadnak Kindle-újságot! · DragonWeb

Szólj hozzá!