Sakkozzunk a Kindle-n!

Egy korábbi posztunkban már említettük, hogy lehetséges online alkalmazásokat igénybe véve sakkjátszmákat nézegetni. Azóta sokat fejlődött a világ, jelentősen bővültek a lehetőségek. Az Amazon kiadott egy sakkprogramot (az Oak Systems Leisure Software fejlesztése), amellyel már jókat játszhatunk. Sajnos a többi alkalmazáshoz hasonlóan “elvileg” csak US-only felhasználók számára érhető el – most éppen akciósan 0,99 $-ért.

A Kindle Chess nyitóképernyője

A program 10 nehézségi fokozatot tud, és állítható a gondolkodási idő is 3 fokozatban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy van még fejleszteni való rajta, mert például egy következő játszmában ugyanúgy játszva ugyan az történik… Kezdő játékosoknak mindenesetre nem rossz szórakozás. Ha a Kindle beépített hálózatelérését (wifi vagy 3G) is bevetjük, további hasznos lehetőségek nyílnak meg előttünk. Ha nem játszani szeretnénk, hanem mások játszmáiban gyönyörködni, erre teljesen alkalmas a Kindle!

Szép játszmák a Kindle-n – a Tékában!

A fenti ábrán egy ilyen alkalmazás látható, amelyet a webhelyünkre telepítettünk. A kísérleti szakaszban Polgár Judit néhány látványos győzelmét tettük elérhetővé: www.e-teka.hu/chess/cproba.html.

A 12 éves Polgár Judit földbe tapposta Angelovát az 1988-as sakkolimpián!

A gyűjteményt folyamatosan bővíteni fogjuk, és tanulásra is alkalmassá tesszük majd. Ehhez várjuk az érdeklődők támogatását, és ezzel kapcsolatos minden visszajelzésüket! Jó sakkozást!

Kategória: Kezelés | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?